Skipr & Q-Park maken duurzame mobiliteit toegankelijker

De Belgische MaaS-app Skipr en Q-Park bundelen hun krachten om werkgevers en werknemers op een meer duurzame manier te laten verplaatsen.

Skipr & Q-Park maken duurzame mobiliteit toegankelijker

De Belgische MaaS-app Skipr en Q-Park bundelen hun krachten om werkgevers en werknemers op een meer duurzame manier te laten verplaatsen.

De Belgische MaaS (Mobility as a Service) start-up Skipr kondigt vandaag de integratie aan van belgische Q-Park parkings in de Skipr-app. Daarmee zijn ze de eerste - en vooralsnog enige - MaaS-speler die Q-Park parkings integreert in een B2B-mobiliteitsoplossing. Parkeersessies worden automatisch betaald via de Skipr applicatie.

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Skipr omdat het in ieders belang is slimme keuzes te maken bij verplaatsingen. Dit past perfect in onze strategie om gemak te bieden én steden leefbaar en toegankelijk te maken", aldus Philip De Brabanter, Managing Director van Q-Park België.

"Intermodale verplaatsingen zo eenvoudig mogelijk maken voor eindgebruikers is een missie die we met Q-Park delen", aldus Mathieu de Lophem, CEO van Skipr. "Met deze integratie blijven we tegemoetkomen aan de behoeften van onze gebruikers. Tegelijkertijd helpen we bedrijven bij de overgang naar duurzame mobiliteit voor hun medewerkers".

De samenwerking tussen Q-Park en Skipr wordt ondersteund door SlimNaarAntwerpen. Koen Kennis, eerste schepen van Antwerpen en verantwoordelijk voor mobiliteit: 'Innovatoren zijn altijd welkom in Antwerpen en dat geldt natuurlijk ook voor bedrijven die werken aan het faciliteren van mobiliteit. Slimme oplossingen zoals deze komen zowel de inwoners als de bezoekers van Antwerpen enkel ten goede'.

 

Intermodaal en duurzaam reizen

Door de integratie van Q-Park biedt Skipr zijn gebruikers een vlotte parkeerervaring. Je registreert je nummerplaat in de Skipr-app. Bij aankomst op een Q-Park parking wordt deze herkend en gaat de slagboom open. De parkeerkosten worden in rekening gebracht via het Skipr werkgeversaccount. De integratie gaat veel verder dan vlotte betalingen, zoals Mathieu de Lophem toelicht: "We willen laten zien hoe een Q-Park parking onderdeel kan zijn van een intermodale reis. Zo maken we het mogelijk voor gebruikers om bij Q-Park te parkeren en over te stappen op een deel-scooter in het centrum van de stad om de laatste kilometer af te leggen".

 

Q-Park krijgt voet aan de grond in de B2B-markt

Freelancers en bedrijven kunnen op Skipr rekenen om zich duurzaam te verplaatsen, mede dankzij Q-Park en een brede waaier aan mobiliteitsdiensten. Plannen, boeken en betalen gebeurt via de app. Skipr houdt de uitgaven voor mobiliteit bij op een heldere manier, met een maandelijkse uniforme factuur van alle verplaatsingen via alle leveranciers. Het B2B-aanbod van Skipr kan ook worden gebruikt door particuliere gebruikers die met hun werkgever overeenkomen om hun mobiliteitsbudget via de Skipr app te beheren. Q-Park krijgt op zijn beurt voet aan de grond in de lucratieve B2B-markt en de mobiliteitsbudgetten. Naast de verschillende B2C-integraties met andere mobiele app aanbieders, is dit een interessante aanvulling op de samenwerking.

 

Skipr Pers Contact

press@skipr.co

www.skipr.co

Nieuws en updates

 • Q-Park introduceert innovatieve 'Enkel Nummerplaat'-parkeerervaring in Antwerpen
  | Op basis van innovatieve technologie kunnen automobilisten moeiteloos in- en uitrijden op basis van nummerplaatherkenning en vindt de betaaltransactie volledig geautomatiseerd plaats, wat zorgt voor een zorgeloze en gemakkelijke parkeerervaring.
  Meer lezen

 • | Zondag 8 oktober loopevenement 'Dwars door Hasselt'
  Meer lezen
 • Antwerp Marathon - zondag 22 oktober
  | Een échte stadsmarathon, langs bekende landmarks met elke kilometer sfeer en animatie.
  Meer lezen
arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact - Mister Cash
Diners Club Card
iDeal