Nieuws

Q-Park en Parkmobile slaan handen in elkaar

België als Europese pionier voor contactloos parkeren in parkings.

Q-Park en Parkmobile slaan handen in elkaar

België als Europese pionier voor contactloos parkeren in parkings

Brussel, 29 September 2020

 

België is het eerste Europese land waar consumenten via de Parkmobile-app toegang krijgen tot bijna parkeerfaciliteiten van Q-Park. Gebruikers kunnen vanaf vandaag terecht in 45 garages met meer dan 20.000 parkeerplaatsen verspreid over het hele land. Daarmee spelen beide bedrijven in op de behoeften van hun gebruikers én stadsbesturen om meer meer gebruik te maken van parkings in plaats van straatparkeren. Later dit jaar volgen ook Q-Park parkings in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Met de samenwerking zet Parkmobile, onderdeel van PARK NOW, een nieuwe stap in het faciliteren van contactloos parkeren in Europese steden via de app.

 

Contactloos en eenvoudig

Parkeren in een van de Q-Park parkings gaat op een contactloze en eenvoudige manier. Gebruikers krijgen via de app toegang dankzij nummerbordherkenning. De parkeeractie start en eindigt volledig automatisch en contactloos. Dat stelt gebruikers in staat om tijd te besparen en oplopende parkeerkosten te vermijden. 

 

Bezoek vooraf plannen

De Q-Park parkings bevinden zich voornamelijk op drukke plekken nabij o.a. stations of universiteiten en zijn gemakkelijk te lokaliseren via de zoekfunctie in de Parkmobile-app. Esther van der Meer, Country Manager Parkmobile België en Nederland: “Onze Belgische gebruikers kunnen nu snel en eenvoudig een bezoek aan een stad vooraf plannen. De Parkmobile-app toont hen inzicht in de 45 Q-Park parkings in 15 verschillende stadscentra. Daarmee kunnen wij onze klanten en steden over het hele land aan meer dan 20.000 efficiënte parkeermogelijkheden helpen. Ik ben heel erg trots dat België als Europese pionier fungeert voor deze samenwerking.”

Q-Park België, Philip De Brabanter, Managing Director - “De samenwerking met Parkmobile past perfect in onze digitale strategie om de parkerende klant zowel keuze als gemak te bieden. Gezamenlijk ontzorgen we onze klanten op een vriendelijke en eenvoudige manier. Geen cash, bankkaart of parkeerticket meer nodig. Niet meer langs de betaalautomaat. Gewoon handsfree binnen- en buitenrijden met een app naar keuze.”

 

De app van Parkmobile is verkrijgbaar in de App Store en Google Play

 

Nieuws en updates

 • Vier Q-Park projecten genomineerd voor EPA-award
  | Q-Park kondigt met trots aan dat vier van haar projecten genomineerd zijn voor een European Parking Association-award (EPA). Na een bezoek aan de genomineerde projecten zal de organisatie de prijs in september uitreiken tijdens een ceremonie in Brussel.
  Meer lezen
 • Parking Keyserlei tijdelijk gesloten
  | Op maandag 8 november zal de parking Keyserlei tijdelijk gesloten zijn in verband met werkzaamheden.
  LEES VERDER
 • Parkings Q-Park in Genk en Tongeren volledig cashless
  | Contactloos parkeren is nu belangrijker dan ooit. Daarom zijn alle Q-Park parkings te Genk en Tongeren vanaf 1 juli 2021 volledig cashless. Betalen met contant geld is niet meer mogelijk.
  Meer lezen
arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact