Q-Park ’t Stad wordt tijdelijk Q-Park De Knip

Als ludiek antwoord op de Antwerpse werken, verandert Q-Park tijdelijk zijn naam naar Q-Park De Knip.

Antwerpen, 25 oktober 2018 – De vele bezoekers van de stad Antwerpen en de Sinjoren zelf ondervinden dagelijks de impact van de knip in de Leien. Dat geldt ook voor parkeerbedrijf Q-Park, en dan meer bepaald voor de parking ‘t Stad in de Lange Nieuwstraat, die door de werkzaamheden haast onvindbaar is geworden. Als ludiek antwoord op de werken, verandert Q-Park tijdelijk zijn naam naar Q-Park De Knip. En net zoals de wegenwerken de stad in 2 verdelen, knipt Q-Park de tarieven voor maandabonnementen in parking De Knip doormidden.

Op 5 juni 2017 startte de stad Antwerpen met de ‘Knip van de Leien’, de ingrijpende werkzaamheden ter hoogte van het Operaplein. Initieel zouden de werken anderhalf jaar duren, maar in februari 2018 werd bekendgemaakt dat de werken elf maanden langer zullen duren dan eerst gezegd omwille van onverwachte ondergrondse problemen. De lokale middenstand merkte de impact.

Als reactie op de gevolgen van de wegenwerken, verandert Q-Park op 29 oktober de naam van parking ‘t Stad tijdelijk naar Q-Park De Knip. Met de naamsverandering biedt Q-Park ook voordeligere parkeerabonnementen aan. “Wanneer je geconfronteerd wordt met wegenwerken kan je meestal maar twee dingen doen”, zegt Philip De Brabanter, Managing Director bij Q-Park. “Ofwel wacht je af tot na de wegenwerken, ofwel probeer je er iets ludieks van te maken. Wij hebben voluit voor de tweede optie gekozen.”

Abonnement aanvragen

Het parkeergaragebedrijf is met deze actie opgekomen om steun te bieden aan de bewoners en handelaars van het centrum door hen een goedkoper parkeerabonnement aan te bieden. «Q-Park staat voor Quality in parking en wij streven ernaar kwaliteitsvolle oplossingen aan te bieden voor onze gebruikers zodat zij een aangename parkeerervaring beleven», aldus Philip De Brabanter van Q-Park. «Een bezoek aan een stad begint en eindigt immers bij het parkeren. Daarom zien wij het als onze missie om het parkeren in de stad zo vlot mogelijk te laten verlopen. Voor ons betekent aangenaam parkeren de dag van vandaag aandacht voor veiligheid, en voor de snelheid en het comfort waarmee geparkeerd kan worden, waarbij technologie een steeds belangrijkere rol inneemt.”

Voor meer foto's kunt u terecht op deze link.

Q-Park 't Stad wordt De Knip

Nieuws en updates

 • EPA-awards 2022
  | We kunnen met trots melden dat Q-Park tijdens het EPA-congres van 2022 een van de vijf categorieën heeft gewonnen. We feliciteren Q-Park België met de overwinning!
  Meer lezen
 • Marathon Antwerpen: parkings beperkt bereikbaar
  | Op zondag 11 september vindt de Port of Antwerp Bruges Antwerp Marathon plaats in de stad. Als gevolg van de veiligheidsmaatregelen rondom dit evenement zijn verschillende parkings niet of beperkt bereikbaar.
  Meer lezen
 • Q-Park's duurzame mobiliteitshubs lopen voorop
  | Vastlopend verkeer en de leefbaarheid in de stad staan overal hoog op de agenda. Om mensen en goederen efficiënt naar hun bestemming in het stadscentrum te krijgen, transformeert Q-Park haar parkeerfaciliteiten tot duurzame mobiliteitshubs met een breed scala aan aanvullende diensten.
  Meer lezen
arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact
Diners Club Card
iDeal
PayPal