Nieuws

Slim parkeren met PaSS

Q-Park PaSS (Parking as a Smart Service) is de nieuwste waardevolle service van de innovatieve denkers bij Q-Park. Deze nieuwste innovatie van Q-Park maakt parkeren nu nóg gemakkelijker, zonder contant geld, zonder ticket en nu zelfs zonder bank- of kredietkaart.

Innovatie op weg naar een naadloze reis

Zonder contant geld, zonder ticket en nu zelfs zonder bank- of kredietkaart

Q-Park PaSS (Parking as a Smart Service) is de nieuwste waardevolle service van de innovatieve denkers bij Q-Park. In 2016 stond Q-Park aan de wieg van elektronisch betalen en parkeren zonder ticket, zodat klanten een parkeergarage konden in- en uitrijden met niets meer dan een bank- of kredietkaart. Deze nieuwe innovatie van Q-Park maakt parkeren nu nóg gemakkelijker, zonder contant geld, zonder ticket en nu zelfs zonder bank- of kredietkaart.


PaSS logo - Parking as a Smart ServiceParkeren zonder bank- of kredietkaart omvat naast automatische nummerplaatherkenning (ANPR – Automatic Number Plate Recognition) ook betaling (PAY). Samen wordt het dus ANPR+PAY. Een volledig naadloze reis voor de klant – van begin tot eind, inclusief betaling.


Q-Park PaSS is een innovatie binnen de bezoekerservaring! Q-Park PaSS is gebaseerd op welbekende beginselen van innovatie, waarbij de nadruk ligt op eenvoud en functionaliteit.


Q-Park PaSS is een innovatieve ontwikkeling waarbij ANPR-technologie wordt gecombineerd met digitale betaaloplossingen en Q-Park's eigen BOC-module (Back Office Calculation). Nu kunnen we het parkeerbeheersysteem bij de in- en uitgangen integreren met de BOC-module van Q-Park, voor een naadloze, eerlijke en overzichtelijke parkeerervaring.


Q-Park PaSS is een innovatief, waardevol systeem dat het volgende biedt:

 • aanzienlijke kostenbesparingen bij de aanschaf van parkeerbeheersystemen voor verhuurders (minder systemen die bovendien minder complex zijn);
 • gebruiksvriendelijke interne en externe backoffice-integratie met Q-Park's zakenpartners;
 • kansen om de parkeercapaciteit te optimaliseren, de zoektijd te verkorten, het serviceniveau te verhogen en specifieke klantgroepen aan te trekken.

Q-Park PaSS is een ecosysteem. De afgelopen jaren zijn de grenzen tussen industrieën vervaagd en zijn klanten steeds meer verbonden. Dit innovatieve en economisch voordelige systeem is daaruit voortgekomen. We hebben allemaal toegang tot slimme verbonden systemen, een ongekende hoeveelheid informatie en onbeperkte keuze.

Dit inzicht bood ons kansen om ons bedrijf te laten groeien door waardevolle innovaties van allerlei zakenpartners te benutten en toe te passen. Samen gingen we kijken hoe we:

 • het voor klanten eenvoudiger konden maken om te parkeren door de stappen zoveel mogelijk te simplificeren;
 • de verschillende verkoop- en servicekanalen konden verbinden met transparantie, flexibiliteit en keuzevrijheid;
 • adaptief konden plannen via naadloze integratie met backofficesystemen, voor bedrijven die parkeren willen aanbieden als onderdeel van hun service.

Q-Park PaSS is adaptief, schaalbaar en repliceerbaar. Dit maakt groei, grensoverschrijdende verwerking en doeltreffende service mogelijk. Onze innovatie aanpak is:

 • bedrijfsgericht en ligt in lijn met de strategie en vraag;
 • kosteneffectief en biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding;
 • gestandaardiseerd, geïntegreerd en conform wetgeving.

Q-Park PaSS is geïmplementeerd in verschillende parkeergarages in België. Het systeem biedt realtime klantinformatie en wordt al door verschillende zakelijke partners toegepast:

 • PaSS geïntegreerd met KBC, voor zorgeloos parkeren voor klanten van de bank;
 • PaSS geïntegreerd met EasyPark, een geïntegreerde oplossing voor gebruikers van de app voor parkeren op straat en in garages.

Q-Park PaSS is bij uitstek geschikt voor:

 • Klanten die hun auto parkeren
 • Partners met een platform voor een groot aantal klanten
 • Verkoopkanalen waarbij klanten kunnen reserveren

Het voordeel voor parkerende klanten: geïntegreerde betaling

Deze slimme service biedt een geïntegreerd betaalsysteem, zodat geregistreerde voertuigen zorgeloos een Q-Park-parkeergarage kunnen in- en uitrijden.

De nummerplaat is de ticket en de betaling verloopt via de geregistreerde bankrekening. Dit geldt voor zowel kortparkeerders als abonnementhouders (omwonenden en woon-werkverkeer).

Integratie met systemen en platformen van partners

We kunnen samenwerken met banken, straatparkeersystemen, autofabrikanten, bedrijven met een wagenpark enzovoorts, voor een slimme service in een dynamisch ecosysteem.

Dankzij de geïntegreerde systemen kunnen nummerplaten worden geverifieerd en worden betalingen automatisch verwerkt. Er wordt slechts beperkte informatie van klanten gebruikt, waardoor privacy geen issue is.

Integratie met services voor verkoopkanalen

Het is een slimme service voor bedrijven die gereserveerde en prepaid parkeerplaatsen willen aanbieden aan hun klanten. PaSS is met name interessant voor bijvoorbeeld organisators van evenementen, hotels, bioscopen en luchtvaart- en cruisemaatschappijen.

Uw klanten reserveren uw service en kunnen optioneel een parkeerplaats boeken, voor een naadloze reis voor de klant van begin tot eind.

Q-Park PaSS biedt een geïntegreerde parkeer- en betaaloplossing

Hebt u nog goede suggesties?

Stuur een e-mail naar qurius@q-park.com.

 

Nieuws en updates

 • Opening fietsenstalling Q-Park Kooldok
  | De nieuwe, publieke fietsenstalling in Q-Park Kooldok onder het Zuidpark is donderdag 18 april geopend. Je kan je stalen ros er 24 uur gratis stallen op een van de 178 parkeerplekken.
  Meer lezen
 • Q-Park introduceert innovatieve 'Enkel Nummerplaat'-parkeerervaring in Antwerpen
  | Op basis van innovatieve technologie kunnen automobilisten moeiteloos in- en uitrijden op basis van nummerplaatherkenning en vindt de betaaltransactie volledig geautomatiseerd plaats, wat zorgt voor een zorgeloze en gemakkelijke parkeerervaring.
  Meer lezen

 • | Zondag 8 oktober loopevenement 'Dwars door Hasselt'
  Meer lezen
arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact - Mister Cash
Diners Club Card
iDeal