Klantenservice

Ik heb een vraag over
PARKEREN OP DE LUCHTHAVEN
 • Q-Park biedt u verschillende parkings in functie van uw noden.

  • Express Parking: Rue des Frères Wright 8, 6041 Gosselies
  • Parking P1, Lock Park en P2: Rue Charles Lindbergh, 6041 Gosselies 
  • Parking P3: Rue d’Heppignies 8, 6041 Gosselies
  • Parking P4: Rue d'Heppignies 8, 6041 Gosselies
 • Het is mogelijk uw parking te reserveren voor parking P1, P3, P4  en Lock Park. Gelieve te noteren dat Lock Park (niveau -1 van parking P1) enkel toegankelijk is na reservatie.

  RESERVEREN

 • U kunt online reserveren en betalen via deze link. Na reservatie ontvangt u een bevestigingsmail met uw QR Code. Print uw bevestiging en neem die mee of bewaar die op uw smartphone.

  Aankomst:
  Hou de QR code die u bij uw reservatie ontvangen heeft voor de optische lezer. Het ticket dat bij uw bestelling hoort, wordt dan afgegeven. Parkeer op een plaats naar keuze.

  Vertrek:
  Voer uw ticket in de automaat in als u de parking wilt verlaten. Als u vroeger aankomt en/of later vertrekt, kan de overschrijding met een bankkaart, kredietkaart, Maestro of Bancontact betaald worden aan de betaalautomaten.

   

   

 • De tarieven vindt u op de pagina van de parking: tarieven ter plaatse. Gelieve te noteren dat er een verschil kan zijn tussen het tarief ter plaatse en het tarief bij online reservatie!
 • Alle parkings, uitgezonderd parking P3, zijn 24 op 24 en 7 dagen op 7 open. Parking P3 is open van 4u30 tot middernacht of later bij vertraging van vluchten. Raadpleeg de lichtborden op uw route of vraag na bij het personeel van de parkings.
 • Vanuit Wallonië - vanaf de snelweg (A15/E42): afrit Heppignies > Charleroi Luchthaven volgen > naar links op de Rue de Ransart > op het rond punt de 2de afrit nemen en verder rijden op Rue de Ransart > verder op de Rue d'Heppignies > op het rond punt de 1ste afrit naar de rue Charles Lindbergh > verder rijden op de Rue Charles Lindbergh > verder rijden op de Rue des Frères Wright > de borden P1, Lock Park, P2 volgen > ingang van de parking P1 en Lock Park bevinden zich rechts en van P2 links. 

  Vanuit Brussel - vanaf de snelweg vanuit Brussel (A54/E420): neem de snelweg A15/E42 richting Luik > afrit Heppignies > Charleroi Luchthaven volgen > op het rond punt de 3de afrit nemen > op het rond punt de 2de afrit nemen en verder rijden op Rue de Ransart > verder op de Rue d'Heppignies > op het rond punt de 1ste afrit naar de rue Charles Lindbergh > verder rijden op de Rue Charles Lindbergh > verder rijden op de Rue des Frères Wright > de borden P1, Lock Park, P2 volgen > ingang van de parking P1 en Lock Park bevinden zich rechts en van P2 links.
 • Express Parking is een 'short term' parking die vlak tegenover het luchthavengebouw is gelegen. De wandelafstand tussen de parking en de incheckbalie is maximum 5 minuten. Een ideale parking voor het afzetten van vrienden of familie. (646 plaatsen) 

  P1 is een overdekte parking voor kort of middellang parkeren met rechtstreekse toegang tot de luchthaventerminal. Comfortabele parking met 3 niveau's (-1,0,1). Makkelijk te vinden aangezien het een goed zichtbare parking met verdiepingen is net voor het luchthavengebouw. (1864 parkeerplaatsen). U hebt de mogelijkheid uw parking te reserveren.

  Parking Lock Park is een overdekte, afgesloten parking met directe toegang tot de luchthaventerminal. Enkel toegankelijk na online reservatie. Ze is gelegen op niveau -1 van de P1. Neem de lift tot niveau +2 om naar de check-in te gaan.

  P2 is een ideale parking voor langparkeren (1370 parkeerplaatsen) en ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van de incheckbalies. Deze openlucht parking bevindt zich net voor de P1 aan uw linkerkant. Geen reservatie mogelijk.

  P3 is een openlucht parking met gratis shuttle service naar de luchthaventerminal. Met de shuttle is het ongeveer 15 minuten rijden naar de luchthaventerminal. Er rijdt een shuttle om de 20 minuten. U hebt de mogelijkheid uw parking te reserveren.

  P4 is een lange termijn parking in open lucht, voor langer parkeren dan 24 uur. Deze parking ligt tegenover het Q8 tankstation. Via de voetgangersweg is het ongeveer 20 minuten wandelen tot de terminal. U hebt de mogelijkheid uw parking te reserveren.

   

 • De verst gelegen parkeerplaats ligt ongeveer 20 minuten wandelen van de incheckbalies. De gemiddelde wandelafstand in ongeveer 15 minuten. 
 • Deze dienst wordt niet aangeboden door de luchthaven.
 • Omwille van snelheid, comfort en veiligheid raden wij u aan te betalen aan één van de 20 betaalautomaten. Wij aanvaarden volgende creditcards: Visa en Mastercard. 

  Aan 10 betaalautomaten kan u betalen met eurobiljetten en –munten (cash):
  5 betaalautomaten op parking Express
  2 betaalautomaten naast de liften aan het luchthavengebouw op niveau 2
  1 betaalautomaat op niveau 0 van P1 achter de burelen van Rent a Car
  1 betaalautomaat op niveau 0 van P1 naast P2
  1 betaalautomaat aan de uitgang van P1 naast de burelen van de parking

  U maakt zich het leven gemakkelijker door uw parking vooraf online te reserveren en te betalen. Zo hoeft u niet meer in de rij te gaan staan aan de betaalautomaat.

   

 • Aan één van de 20 betaalautomaten die u op uw weg tegenkomt:
  op parking Express:
   5 automaten: cash + creditcard
   3 automaten: enkel creditcard 

  aan het luchthavengebouw naast de liften op niveau 2:
   2 automaten: cash + creditcard
  2 automaten: enkel creditcard 

  P1, niveau 0 achter de burelen van Rent a Car:
   1 automaat: cash + creditcard
   1 automaat: enkel creditcard

  P1, niveau 0 naast parking P2:
   1 automaat: cash + creditcard

  P3:
   1 automaat: enkel creditcard

  P4:
  • 1 automaat: enkel creditcard

  Busparking (enkel om passagiers af te zetten)
  • 1 automaat: enkel creditcard

  aan de uitgang van P1 aan de burelen van de parking:
   1 automaat: cash + creditcard
   1 automaat: enkel creditcard

  Opgelet: Betalen met eurobiljetten en –munten is enkel mogelijk aan 10 betaalautomaten. 

 • Ja, op elke verdieping van P1 zijn er plaatsen beschikbaar voor mindervaliden evenals op parking Express. Deze parkeerplaatsen voldoen aan de voorgeschreven afmetingen voor een maximum aan comfort en ze zijn steeds zo dicht mogelijk bij de toegangswegen gelegen. Er is geen voorkeurtarief van toepassing. Voor meer informatie: serviceinformation@charleroi-airport.com

   

   

 • Er zijn geen parkeerplaatsen voor motorfietsen voorzien in de parkings. Motorfietsen zijn niet toegelaten in de parkings. Een gratis parking voor motorfietsen bevindt zich buiten. Volg de aanduiding 'Rental'. Er is geen reservatie mogelijk.
 • Dergelijke voertuigen kan u parkeren op de openlucht parkings P2, P3, P4 en Express.
 • De parkeerplaatsen zijn niet genummerd. Daarentegen is wel elke verdieping van P1 herkenbaar aan de kleur en het nummer; de rijen zijn te herkennen aan het nummer van de verdieping -1, 0 of 1 gevolgd door een verschillende letter voor elke rij. Noteer die gegevens op uw parkeerbiljet om zo makkelijker uw voertuig terug te vinden bij uw terugkeer.
 • De parkings zijn herkenbaar aan hun kleur. Die kleur en ook de naam van de parking staan vermeld op uw ticket. U noteert best het nummer van de verdieping en de letter van de rij op uw ticket als u uw wagen op de parkeerplaats P1 parkeert. De rij die het verst van de liften verwijderd ligt, draagt de letter P. De meest nabije rij is voorzien van de letter A. In elke rij hangt een bord met daarop de gemiddelde tijd die een gezin nodigt heeft om naar het luchthavengebouw te wandelen.

  Indien u zich parkeert op P2, P3 of P4 raden wij u aan om de letter van uw rij op uw parkeerticket te noteren.

 • Het verschuldigde tarief is een tarief voor parkeren en niet voor bewaking. Bijgevolg zijn de parkings niet permanent bewaakt. Raadpleeg ons intern reglement aan de ingang van iedere parking. Wij raden u aan steeds waakzaam te zijn. Aarzel dus niet elke vorm van verdacht gedrag te melden bij het personeel.

  Veiligheid is een zaak van ons allemaal. Als u iets verdachts ziet, meld het: 0800/13 7 13

 • Elke installatie is voorzien van een intercom waarmee 24/24 en 7/7 contact kan worden opgenomen met de parking host. Sla het telefoonnummer op in uw gsm:
  Q-Park/BSCA Kantoor +32 71 251 853.

 

Is uw vraag nog niet beantwoord? 

Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

CONTACT OPNEMEN

arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact