Milieuzone Antwerpen

In het centrum van Antwerpen is in 2017 een low emission zone (LEZ) ingesteld. Controleer hier of uw voertuig is toegelaten in de milieuzone of dat u dit moet registreren of een milieuticket moet aanschaffen.

Meer informatie


Milieuzone Brussel

In het centrum van Brussel is in 2018 low emission zone (LEZ) ingesteld. Controleer hier of uw voertuig is toegelaten in de milieuzone of dat u dit moet registreren of een milieuticket moet aanschaffen.

Meer informatie

Milieuzones in België

Sinds 2017 zijn er in verschillende steden in België low emission zones (LEZ) ingesteld. Onder andere in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen zijn er al beperkingen van kracht en verschillende andere steden zijn bezig met plannen voor beperkte toegang voor motorvoertuigen.

Wie en wat?

  • Alle voertuigen moeten zijn geregistreerd.
  • Afhankelijk van het type en de leeftijd van het voertuig moet een bijbehorend milieuticket worden aangeschaft.

Let op!

  • Buitenlandse voertuigen (waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) moeten apart worden geregistreerd.
  • Nederlandse voertuigen zijn op basis van een wederzijdse uitwisselingsovereenkomst automatisch geregistreerd in Vlaanderen en in Brussel en hoeven niet apart aangemeld te worden. Wel kan een milieuticket vereist zijn. Schaf dit apart aan voor de periode waarin u in een van de milieuzones wilt kunnen rijden en parkeren.

Waar en wanneer?

De beperkingen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week van kracht, inclusief zon- en feestdagen.

Waarom?

Het doel van milieuzones is om de uitstoot van fijnstof en CO2-emissies in drukbevolkte gebieden te verminderen. De grondslag daarvoor ligt in Europese regelgeving van 2015, waarin is bepaald dat lidstaten milieuzones mogen invoeren om te voldoen aan de voorgeschreven grenswaarden voor schadelijke stoffen in de lucht.

Meer informatie

Wilt u weten of u met uw voertuig de LEZ in mag? Ga voor meer informatie naar de pagina voor de gewenste milieuzone.

arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact - Mister Cash
Diners Club Card
iDeal