Nieuw! Speciaal weekendtarief voor Brussel Zuidstation

Speciaal voor wie een weekendje weg gaat, kent deze garage een voordelig vast weekendtarief van EUR 48 (vrijdag, zaterdag, zondag). Hiermee komt de prijs per dag uit op slechts 16 euro. 

Reserveer nu


Brussel
Zuidstation
Frankrijkstraat 40 1060 Brussel
QR-Code
Inrijhoogte (in meter) 2

Ingang 1 : Frankrijkstraat 40, 1060 Brussel
Ingang 2 : Ernest Blerotstraat 1, 1060 Brussel

NU RESERVEREN

 


1 uur € 4,70 Niveau -1 (VIP/EXPRESS)
1 uur € 4,50 Niveau -2, -3, -4
2 uur € 9,40 Niveau -1 (VIP/EXPRESS)
2 uur € 9,00 Niveau -2, -3, -4
3 uur € 14,10 Niveau -1 (VIP/EXPRESS)
3 uur € 13,50 Niveau -2, -3, -4
Maximaal dagtarief € 43,00 Niveau -1 (VIP/EXPRESS)
Maximaal dagtarief € 37,00 Niveau -2, -3, -4
 

Dag Aankomst Vertrek
Maandag - Zondag 24/7 24/7

Lift
Startkabel
Schoenpoetsmachine
Fietsenstalling
Informatie
Mobiel netwerk
Rolstoelgebruikers
Elektrisch(e) laadpunt(en)
Openbaar vervoer


Andere parkings in de buurt

Zuidstation

Ten zuiden van het centrum, direct onder het treinstation, ligt Q-Park Brussel Zuidstation, een modern ingerichte parkeergarage voorzien van alle gemakken. Deze parking met ingangen aan de Frankrijkstraat en de Ernest Blerotstraat is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt onder meer over een lift, informatiepunt, gsm-netwerk en 4 laadpunten voor elektrische voertuigen (ingang Frankrijkstraat).

Bijzonder aan deze parkeerfaciliteit is het eerste niveau (-1), waar een speciale VIP/EXPRESS-zone is ingericht. Wie hier parkeert, loopt direct van de auto naar de sporen van de NMBS. Dit is uiterst praktisch voor korte zakentrips binnen Europa. Zo reist u comfortabel op en neer naar grote steden in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wilt u er zeker van zijn dat er plek is voor uw auto, zodat u de straten niet hoeft af te speuren naar een vrij plekje? Reserveer dan vooraf online voor gegarandeerde toegang tot de garage of boek een VIP/EXPRESS-plek op het eerste niveau, direct bij de treinsporen. Zo profiteert u bovendien van het meest voordelige tarief op dat specifieke moment.

Speciaal tarief

Parkeer u regelmatig in Q-Park Brussel Zuidstation of werkt u in de directe omgeving? Met een abonnement of SmartCard kunt u moeiteloos in- en uitrijden zonder langs de kassa te hoeven.

En speciaal voor wie een weekendje weg gaat, kent deze garage een voordelig vast weekendtarief van EUR 48 (vrijdag, zaterdag, zondag). Hiermee komt de prijs per dag uit op slechts 16 euro. 

Reserveer nu

Wat te doen in Brussel Zuid

In Brussel Zuid vindt u verschillende schitterende en soms verbazingwekkende musea: van artnouveau en moderne kunst (Hortamuseum, Art &Marges) tot het surrealistische Musée d’art Fantastique. Hier huizen bovendien enkele belangrijke culturele en historische locaties zoals het Nationaal museum van de weerstand, het Museum van de Orthodoxe Kerk en Brouwerij Cantillon & Brussels Museum van de Geuze. Ook het Meunier-museum mag u zeker niet overslaan.

As u door de wijken loopt, komt u hier en daar interessante historische gebouwen tegen. Een daarvan is de Hallepoort, die ooit deel uitmaakte van de oude stadsmuur van Brussel. Hier is ook het Hallepoortmuseum gevestigd. Iets verder naar het zuiden, net buiten de oude stadsmuur, ligt de Sint-Gilliskerk. Deze kerk werd in 1578 door de omwonenden zelf verwoest om te voorkomen dat de Spaanse troepen het complex zouden gebruiken bij een belegering. In de jaren daarna is de kerk meerdere malen opnieuw opgebouwd en beschadigd geraakt. De kerk zoals die nu bestaat, kenmerkt zich door een mix van romaanse en gotische elementen die samen de Eclectische stijl worden genoemd.

Loopt u vanaf de Hallepoort meer naar het noorden, dan komt u door de oude volkswijk de Marollen. De naam is afgeleid van het Maria Colentes-klooster waar in de middeleeuwen de melaatsen naar werden verbannen. De zusters werden Maricollen genoemd, wat later verbasterde naar Marollen. Op het Vossenplein wordt elke dag een rommelmarkt gehouden. Hier ligt ook een van de oudste kroegen van de wijk: de Skieven Architek, naar Joseph Poulaert, de bouwer van het Justitiepaleis dat aan de andere kant van de wijk ligt. Het Justitiepaleis bereikt u via een lift die u 20 meter omhoog naar het Poelaertplein brengt. Dit gigantische, imposante gebouw met een metershoge koepel omringd door zuilen is deels vrij toegankelijk voor bezoekers. Loop gerust naar binnen, struin langs de pompeuze gangen en trappen en zie omhoog naar de koepels en schilderingen.

 

Overnachten in Brussel Zuid

Overnacht u in een van de vele luxehotels in Brussel Zuid? Dan parkeert u uw auto veilig van de straat in een van de drie parkeringen van Q-Park: Zuidstation, Bascule en Louise. Enkele hotels in de omgeving van deze parkeergarages zijn het Park Inn by Radisson Brussels Midi, Pullman Brussels Centre Midi, Hotel des Deux Gares, Hilton Garden Inn, The Pantone Hotel, Citadines Toison d’Or, The Hotel Brussels, Hotel Be Manos, Hotel The Augustin, Hotel Barsey by Warwick, Hotel Le Chatelain, Qbic Hotel Brussels, Zoom Hotel, Pentahotel Brussels City Centre, NH Hotel Stephanie, NH Collection Brussels Grand Sablon, Pillows Grand Hotel Place Rouppe en het Steigenberger Wiltcher’s.


arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
American Express
Bancontact