Antwerpen
Diamantwijk
Hoveniersstraat 53 2018 Antwerpen

Diamantwijk

De diamantwijk in Antwerpen, ook wel bekend als de diamond square mile, is een echte ambachtswijk waar historie en het heden op bijzondere wijze samenkomen. Nergens anders vind je zoveel diamantslijpers, handelaren en juweliers binnen een zo kleine straal. Op een gemiddelde werkdag hoef je maar om je heen te kijken om ze te spotten: de diamantairs in traditioneel zwart, de vitrines vol schitterende stenen en de goed beveiligde panden van de verschillende diamanthuizen. Wie op zoek is naar een echt spektakelstuk, is hier duidelijk aan het juiste adres.

Pakweg 500 jaar geleden kwam de diamanthandel tot leven in Antwerpen. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom juist hier de industrie zo'n vlucht nam: de grote haven met verbindingen naar alle uithoeken van de wereld, de grote Orthodox-Joodse gemeenschap en de gunstige handelstarieven. De oorspronkelijke bewoners van deze wijk waren voornamelijk Orthodox-Joods, maar tegenwoordig bestaat de bevolking uit een bonte mix van nationaliteiten en achtergronden.

Een bezoek aan diamantstad Antwerpen is overigens niet compleet zonder bezoek aan het diamantmuseum DIVA. Sinds 2018 is dit geheel vernieuwd en ligt het aan de andere kant van het centrum, buiten de oude diamantwijk.

Andere parkings in de buurt

arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact