FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Parkeren om de hoek, direct bij het museum

De collectie beeld van het FOMU bestaat intussen uit meer dan 900.000 beelden die illustratief zijn voor de ontwikkeling van de internationale fotografie en de Belgische fotografie in het bijzonder. Het FOMU verzamelt zowel historische als actuele fotografie, kunst- en documentaire fotografie en vrije en toegepaste fotografie. De collectie bevat naast internationale kleppers ook een groot deel toonaangevende Belgische namen.
De collectie startte met het archief van de Association Belge de Photographie en het archief van de publicatiedienst van de firma Gevaert. Door de jaren heen werd de collectie uitgebreid met belangrijke aanwinsten zoals een deel van de privécollectie van Fritz L. Grüber, het Historisch Archief Agfa-Gevaert en archieven van Belgische fotografen. De collectie groeit nog steeds aan doordat het FOMU consequent werk van jong Belgisch talent aankoopt en beelden verwerft die mee de geschiedenis van de (Belgische) fotografie vertellen.

De collectie fotoapparatuur van het FOMU toont de ontwikkeling van de fotografische technologie van camera obscura tot digitale camera. Bijna alle cameratypes en technische innovaties zijn vertegenwoordigd in de veelzijdige verzameling. Zo vind je er camera’s van Europese, Amerikaanse, Russische en Japanse makelij, maar evengoed lichtmeters, projectoren en labo-uitrusting. De collectie herbergt ook tot de verbeelding sprekende stukken zoals een camera van ruim 4 meter lang, spionagecamera’s, toverlantaarns, en zelfs een postduifcamera.

De bibliotheekcollectie van het FOMU bestaat uit meer dan 30.000 titels en bevat relevante publicaties van het prille begin van de fotografie tot de meest recente trends en ontwikkelingen. Je vindt er boeken, tijdschriften, merken- en fotografendocumentatie, veilingcatalogi en archieven. De collectie is onderverdeeld in een studiecollectie, museumcollectie en een collectie kostbare werken, en wordt intensief gebruikt door onderzoekers uit verschillende disciplines.

Waalse kaai 69 A 2000 Antwerpen
 • U geniet van een gunstig parkeertarief.
 • Volledig contactloos parkeren op basis van uw nummerplaat. U hoeft geen parkeerticket te pakken en niet meer langs de betaalautomaat.
 • U heeft gegarandeerd een parkeerplaats. Wij houden een plekje voor u vrij.
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact
Q-Park Steendok
Q-Park Steendok
Location icon
Q-Park Steendok
Waalse kaai 69 A
2000 Antwerpen
1026
26
2.1

Hoe het werkt

 • Stap 1
  Reserveer een parkeerplaats en vul uw nummerplaat in.
 • Stap 2
  U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail.
 • Stap 3
  De slagboom gaat automatisch open op basis van uw nummerplaat.
Andere vragen?
Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen voor nog meer antwoorden of neem contact op met onze klantenservice.
arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact