Q-Park ’t Stad wordt tijdelijk Q-Park De Knip

Als ludiek antwoord op de Antwerpse werken, verandert Q-Park tijdelijk zijn naam naar Q-Park De Knip.

Antwerpen, 25 oktober 2018 – De vele bezoekers van de stad Antwerpen en de Sinjoren zelf ondervinden dagelijks de impact van de knip in de Leien. Dat geldt ook voor parkeerbedrijf Q-Park, en dan meer bepaald voor de parking ‘t Stad in de Lange Nieuwstraat, die door de werkzaamheden haast onvindbaar is geworden. Als ludiek antwoord op de werken, verandert Q-Park tijdelijk zijn naam naar Q-Park De Knip. En net zoals de wegenwerken de stad in 2 verdelen, knipt Q-Park de tarieven voor maandabonnementen in parking De Knip doormidden.

Op 5 juni 2017 startte de stad Antwerpen met de ‘Knip van de Leien’, de ingrijpende werkzaamheden ter hoogte van het Operaplein. Initieel zouden de werken anderhalf jaar duren, maar in februari 2018 werd bekendgemaakt dat de werken elf maanden langer zullen duren dan eerst gezegd omwille van onverwachte ondergrondse problemen. De lokale middenstand merkte de impact.

Als reactie op de gevolgen van de wegenwerken, verandert Q-Park op 29 oktober de naam van parking ‘t Stad tijdelijk naar Q-Park De Knip. Met de naamsverandering biedt Q-Park ook voordeligere parkeerabonnementen aan. “Wanneer je geconfronteerd wordt met wegenwerken kan je meestal maar twee dingen doen”, zegt Philip De Brabanter, Managing Director bij Q-Park. “Ofwel wacht je af tot na de wegenwerken, ofwel probeer je er iets ludieks van te maken. Wij hebben voluit voor de tweede optie gekozen.”

Abonnement aanvragen

Het parkeergaragebedrijf is met deze actie opgekomen om steun te bieden aan de bewoners en handelaars van het centrum door hen een goedkoper parkeerabonnement aan te bieden. «Q-Park staat voor Quality in parking en wij streven ernaar kwaliteitsvolle oplossingen aan te bieden voor onze gebruikers zodat zij een aangename parkeerervaring beleven», aldus Philip De Brabanter van Q-Park. «Een bezoek aan een stad begint en eindigt immers bij het parkeren. Daarom zien wij het als onze missie om het parkeren in de stad zo vlot mogelijk te laten verlopen. Voor ons betekent aangenaam parkeren de dag van vandaag aandacht voor veiligheid, en voor de snelheid en het comfort waarmee geparkeerd kan worden, waarbij technologie een steeds belangrijkere rol inneemt.”

Voor meer foto's kunt u terecht op deze link.

Q-Park 't Stad wordt De Knip

Nieuws en updates

 • Oplaadpunten voor EV's - de ins en outs van een complex vraagstuk
  | Het creëren van infrastructuur voor laadstations niet zo simpel als het lijkt. Publieke en private partijen moeten rekening houden met investeringskosten, aankomende richtlijnen en de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk.
  Meer lezen
 • Business intelligence & kunstmatige intelligentie (BI & KI)
  | Openbare ruimte voor parkeerplekken is kostbaar, dus efficiënte planning van parkeermogelijkheden is van het grootste belang. Q-Park's BI-platform geeft inzicht in de parkeerfunctie in binnensteden.
  Meer lezen
 • Het leefbaarheidsmodel van Q-Park
  | Waarde creëren Waarde vastleggen Waarde delen Waarde behouden
  Meer lezen
arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact