Parkeren en reizen in Brussel Zuid

Brussel Zuid is een bijzonder stadsdeel met een interessante mix van zakelijke bestemmingen, hotels, unieke musea en bijzondere gebouwen. Maar bovenal is het een locatie met uitstekende verbindingen naar de rest van Europa.

Brussel Zuid

 

Brussel Zuid is een bijzonder stadsdeel met een interessante mix van zakelijke bestemmingen, hotels, unieke musea en bijzondere gebouwen. Maar bovenal is het een locatie met uitstekende verbindingen naar de rest van Europa: met trein, bus of metro vanaf Brussel Zuidstation staat u binnen 10 minuten in hartje Brussel op de Grote Markt en binnen 25 minuten op Brussels Airport - Zaventem. En neemt u ‘s morgens de Thalys, TGV of Eurostar, dan bent u nog vóór de lunch in Parijs, Londen, Amsterdam of Keulen! Kortom, Brussel Zuid is de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg of een snelle, maar vooral comfortabele zakenreis naar Nederland, Frankrijk, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Onderweg hebt u tijd om nog wat werk te verrichten, te vergaderen of simpelweg even uit te rusten en de wereld aan u voorbij te laten glijden.

[BUTTON: Alle parkeergarages in Brussel Zuid]

Infographic: gestileerd kaartje van Europa gecentreerd op Brussel Zuidstation met boogpijlen naar Amsterdam, Parijs en Londen, en een kleinere pijl naar Brussels Airport – Zaventem. (Tijden erbij: Londen: 2h, Amsterdam: 2h, Parijs: 1,5h, Keulen: 2h)

Brussel Zuidstation: de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg of een snelle zakenreis naar Nederland, Frankrijk, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk.

 

Wat te doen in Brussel Zuid

In Brussel Zuid vindt u verschillende schitterende en soms verbazingwekkende musea: van artnouveau en moderne kunst (Hortamuseum, Art &Marges) tot het surrealistische Musée d’art Fantastique. Hier huizen bovendien enkele belangrijke culturele en historische locaties zoals het Nationaal museum van de weerstand, het Museum van de Orthodoxe Kerk en Brouwerij Cantillon & Brussels Museum van de Geuze. Ook het Meunier-museum mag u zeker niet overslaan.

As u door de wijken loopt, komt u hier en daar interessante historische gebouwen tegen. Een daarvan is de Hallepoort, die ooit deel uitmaakte van de oude stadsmuur van Brussel. Hier is ook het Hallepoortmuseum gevestigd. Iets verder naar het zuiden, net buiten de oude stadsmuur, ligt de Sint-Gilliskerk. Deze kerk werd in 1578 door de omwonenden zelf verwoest om te voorkomen dat de Spaanse troepen het complex zouden gebruiken bij een belegering. In de jaren daarna is de kerk meerdere malen opnieuw opgebouwd en beschadigd geraakt. De kerk zoals die nu bestaat, kenmerkt zich door een mix van romaanse en gotische elementen die samen de Eclectische stijl worden genoemd.

Loopt u vanaf de Hallepoort meer naar het noorden, dan komt u door de oude volkswijk de Marollen. De naam is afgeleid van het Maria Colentes-klooster waar in de middeleeuwen de melaatsen naar werden verbannen. De zusters werden Maricollen genoemd, wat later verbasterde naar Marollen. Op het Vossenplein wordt elke dag een rommelmarkt gehouden. Hier ligt ook een van de oudste kroegen van de wijk: de Skieven Architek, naar Joseph Poulaert, de bouwer van het Justitiepaleis dat aan de andere kant van de wijk ligt. Het Justitiepaleis bereikt u via een lift die u 20 meter omhoog naar het Poelaertplein brengt. Dit gigantische, imposante gebouw met een metershoge koepel omringd door zuilen is deels vrij toegankelijk voor bezoekers. Loop gerust naar binnen, struin langs de pompeuze gangen en trappen en zie omhoog naar de koepels en schilderingen.

 

Overnachten in Brussel Zuid

Overnacht u in een van de vele luxehotels in Brussel Zuid? Dan parkeert u uw auto veilig van de straat in een van de drie parkeringen van Q-Park: Zuidstation, Bascule en Louise. Enkele hotels in de omgeving van deze parkeergarages zijn het Park Inn by Radisson Brussels Midi, Pullman Brussels Centre Midi, Hotel des Deux Gares, Hilton Garden Inn, The Pantone Hotel, Citadines Toison d’Or, The Hotel Brussels, Hotel Be Manos, Hotel The Augustin, Hotel Barsey by Warwick, Hotel Le Chatelain, Qbic Hotel Brussels, Zoom Hotel, Pentahotel Brussels City Centre, NH Hotel Stephanie, NH Collection Brussels Grand Sablon, Pillows Grand Hotel Place Rouppe en het Steigenberger Wiltcher’s.

 

Parkeren bij Q-Park in Brussel Zuid

Zuidstation

Centraal in dit gebied ligt Q-Park Brussel Zuidstation, een modern ingerichte parkeergarage voorzien van alle gemakken. Deze parkering met ingangen aan de Frankrijkstraat en de Ernest Blerotstraat is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt onder meer over een lift, informatiepunt, gsm-netwerk en 4 laadpunten voor elektrische voertuigen (ingang Frankrijkstraat).

Bijzonder aan deze parkeergarage is het eerste niveau (-1), waar een speciale VIP/EXPRESS-zone is ingericht. Wie hier parkeert, loopt direct van de auto naar de sporen van de NMBS. Dit is uiterst praktisch voor korte zakentrips binnen Europa. Zo reist u comfortabel op en neer naar grote steden in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wilt u er zeker van zijn dat er plek is voor uw auto, zodat u de straten niet hoeft af te speuren naar een vrij plekje? Reserveer dan vooraf online voor gegarandeerde toegang tot de garage of boek een VIP/EXPRESS-plek op het eerste niveau, direct bij de treinsporen. Zo profiteert u bovendien van het meest voordelige tarief op dat specifieke moment.

 

Speciale tarieven

Parkeer u regelmatig in Q-Park Brussel Zuidstation of werkt u in de directe omgeving? Met een abonnement of SmartCard kunt u moeiteloos in- en uitrijden zonder langs de kassa te hoeven.

[Visual: vrijdag zaterdag zondag onder elkaar, gevolgd door een accolade met groot € 48,-] En speciaal voor wie een weekendje weg gaat, kent deze garage een voordelig vast weekendtarief van EUR 48 (vrijdag, zaterdag, zondag). Hiermee komt de prijs per dag uit op slechts 16 euro. 

 

Louise

Naar het oosten ligt Q-Park Louise. Dit is dé parkeerlocatie voor shoppers in Brussel, want hier hebben bekende merken als Zara, Apple en Marks & Spencer grote winkels en het is heerlijk struinen door de verschillende winkelgalerieën. En wie op zoek is naar iets meer luxe, steekt de Waterloolaan over voor merken als Hugo Boss, Michael Kors, Massimo Dutti, Hermés, Salvatore Ferragamo, Ralph Lauren, Jimmy Choo, Emporio Armani, Giorgio Armani, Ermanegildo Zegna, Louis Vuitton en Cartier.

 

Bascule

Iets meer naar het zuiden, onder winkelcentrum Bascule Village, ligt parkeergarage Q-Park Bascule. Ook deze garage is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een lift, informatiepunt en mobiel netwerk. Hier kunt u niet alleen met een abonnement of SmartCard parkeren, maar ook met Multi-Pass-tickets. Hiermee kunt u gedurende de geldigheid van het ticket onbeperkt in- en uitrijden, zonder extra kosten. De perfecte oplossing voor wie in Brussel Zuid overnacht, maar ook dagtripjes naar de omgeving wil maken.

Wie de garage uitloopt en de Waterloosesteenweg een stukje afloopt, ontdekt al snel een van de groene longen van Brussel: het Ter Kamerenbos. Dit bospark biedt joggers, fietsers, wandelaars en rolschaatsers ruimschoots gelegenheid om van de natuur te genieten. In de verschillende speeltuinen kunnen kinderen zich uren vermaken en op de vijver kan ’s zomers worden gevaren en ’s winters worden geschaatst. Als u de drukte van de stad wilt ontvluchten, bent u hier dus aan het juiste adres.

 

Zuidstation

Parkeren zuidstation test contentblock > steden > Brussel > Brussel Zuidstation

arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
American Express
Bancontact