NL → OVER Q-PARK → Nieuws

Nieuws

 
Q-Park Belgium neemt de exploitatie van de parkings in Hasselt en Genk over
maandag, 12 december 2016

Q-Park Belgium gaat de Hasseltse parkings Dusartplein, Molenpoort, Parking TT (TweeTorenwijk) en Luikerpoort exploiteren. In Genk voegen we parking Shopping 1 toe aan de bestaande Q-Park parkings Stadsplein en St-Martinus. Het betreft in totaal 3.250 parkeerplaatsen waarvan 2.000 in Hasselt en 1.250 in Genk.

Q-Park Belgium nam hiervoor de aandelen over van verschillende vennootschappen die sinds de jaren ’70 in handen zijn van enkele Limburgse families. Deze overname is voor Q-Park Belgium een belangrijke mijlpaal en de komende jaren wordt dan ook in de parkings geïnvesteerd en de Q-Park huisstijl geïntroduceerd.

Philip De Brabanter : « Sinds lange tijd onderhouden we goede banden met de aandeelhouders achter deze Hasseltse en Genkse parkings. Geleidelijk aan is het wederzijds vertrouwen gegroeid en is deze overeenkomst op een professionele en respectvolle manier tot stand gekomen. Hasselt, de hoofdstad van Limburg, heeft een sterke grensoverschrijdende aantrekkingskracht en in Genk gaan we concreet uitbreiden. »

Q-Park Belgium kent een enorme expansie en heeft haar marktpositie significant versterkt.

  • Eind 2015 werd de bouw en exploitatie van parking Bruul in Mechelen (350 parkeerplaatsen) aan Q-Park gegund, inmiddels is de bouw gestart.
  • Midden 2016 werden lange termijn contracten afgesloten in Antwerpen voor parkings Handelsbeurs (284 parkeerplaatsen) en Century Center (219 parkeerplaatsen).
  • Eind november is de bouw en exploitatie van de ondergrondse parkeergarages onder de Zuiderdokken (> 2.000 parkeerplaatsen) aan Q-Park gegund.

 

Met de overname van de parkings in Hasselt en Genk sluit Q-Park Belgium een bijzonder succesvol jaar af.

 

Over Q-Park

Q-Park behoort tot de top van Europese parkeerondernemingen met parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren, heeft een portfolio van meer dan 6.100 parkeerfaciliteiten en 835.000 parkeerplaatsen, en sterke marktposities in 10 Noordwest Europese landen: Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland.

 

 

 Q-Park parkings te Hasselt – Parking Molenpoort, Parking Dusartplein, Parking TT (TweeTorenwijk) en Parking Luikerpoort.

 

 

Q-Park parkings te Genk - Parking Stadsplein, Parking St. Martinus en Parking Shopping 1

 
 
IK WIL PARKEREN

IK WIL PARKEREN

Stad/luchthaven
Verfijn >