NL → OVER Q-PARK → Nieuws

Nieuws

 
Q-Park opent een derde parking in Tongeren
maandag, 04 juli 2016

 

Vanaf 1 juli 2016 zal parking “Centrum” het aanbod van Q-Park in het centrum van Tongeren versterken. Deze nieuwe parking past perfect in een globaal mobiliteitsproject, en bevestigt de leiderspositie van het Nederlands bedrijf in de sector van kwaliteitsparkings.

De nieuwe parking “Centrum” is een onderdeel van een “Romana” project, dat de aanzet gaf voor de renovatie en opening van parking “Grote Markt”, eind 2012. Met de opening van deze derde parking, “Centrum”, bevestigt Q-Park haar expertise in de bouw en uitbating van parkings voor de privé- en publieke sectoren.

Q-Park is eigenaar van alle parkings die zij ontwerpt en beheert elke fase, van het ontwerp tot het parkeren. Zodra een contract getekend wordt spreekt Q-Park een architectenbureau aan dan gespecialiseerd is in parkings. In het geval van parking “Centrum” werkt Q-Park samen met de aannemer Cordeel. Hij zal binnenkort van start gaan met de bouw van 14 appartementen boven de parking, legt Olivier Van Schap (Business Development & Acquisition Manager van Q-Park België) uit: “Het is voor Q-Park belangrijk om een goede samenwerking met de publieke instanties, de promotoren, de vastgoedeigenaars, de handelaars en de investeerders tot stand te brengen”.

 

Dat belang van een goede samenwerking hebben ook de stad Tongeren en haar burgemeester Patrick Dewael (Open VLD) begrepen. Sinds 2008 profileert Q-Park zich als de ideale partner voor het oplossen van typisch stedelijke mobiliteitsproblemen. Dankzij ondergrondse parkings, ideaal gelegen aan de rand van de stad en nabij de grote toegangspunten, zorgt Q-Park ervoor dat voetgangers en fietsers de publieke ruimte terug kunnen opeisen dankzij, onder andere, een goede verbinding tussen de verschillende parkings, het stadscentrum en de toeristische bezienswaardigheden (musea, restaurants, shoppings, enz.).

Handelaars en bewoners begrepen eveneens het belang van een betere mobiliteit om te kunnen genieten van een aangenamer stadscentrum. De Ambi.pas is een voorbeeld: dankzij dit initiatief van de stad Tongeren kan je punten verzamelen bij de deelnemende handelaars. Deze punten kunnen onder andere omgezet worden in gratis parkeeruren.

European Parking Award voor rennovatie
Q-Park profileert zich al jaren als specialist in de parkingsector, dankzij onder meer de lange termijnvisie van haar algemeen directeur Philip De Brabanter. De visie van het bedrijf rust op drie sleutelwoorden: veiligheid, snelheid en comfort. Q-Park heeft geen nood aan de grootste zijn, het belangrijkste is de beste van het vakgebied zijn en kwaliteitsvolle lange termijnoplossingen kunnen aanbieden.

 

In 2013 kreeg Q-Park de European Parking Award (EPA) toegekend in de categorie renovatie voor het project Grand Place - Grote Markt. Een verdiende prijs voor Q-Park, dat kwaliteitsvolle oplossingen voorstelt voor haar gebruikers zodat zij een buitengewone parkeerervaring beleven:

  • bredere plaatsen (+10% tegenover de standaardmaat);
  • schuine parkeerplaatsen voor makkelijker manoeuvreren;
  • vrijwel onbestaande pilaren voor een beter zicht;
  • eenrichtingsverkeer;
  • efficiënte signalisatie;
  • versterkte verlichting;
  • sfeermuziek...

Parking “Centrum” vormt geen uitzondering op deze regel. Vanaf de zomer kan u genieten van een parking met een capaciteit van 266 plaatsen, volledig nieuw dankzij de steun van privé-investeerders. Parking “Centrum” is de derde parkeerinfrastructuur van Q-Park in Tongeren en brengt het aantal parkeerplaatsen in de oudste stad van het
land op 652.

Over Q-Park
Q-Park is een filiaal van de Nederlandse Q-Park groep, de Europese leider voor kwaliteitsvol parkeren. Het bedrijf concentreert zich op lange termijn posities in de grote Europese steden, op luchthavens, in stations en aan  ziekenhuizen. Q-Park maakt deel uit van de top 3 van de Europese parkeerindustrie. De afgelopen jaren groeide de positie van Q-Park in Europa aanzienlijk met sterke posities in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het
Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië. In België is Q-Park sinds 2000 actief. Het bedrijf stelt 125 mensen te werk en heeft een zakencijfer van meer dan 51 miljoen euro.

 

Adres van de parking

  • Parking Centrum: Sint-Maternuswal 1B - 3700 Tongeren

Meer informatie:

  • Aurianne Degrave - Marketing & Communication Coordinator Q-Park Belgium
  • 02/711.17.51 - www.q-park.be
 
 
IK WIL PARKEREN

IK WIL PARKEREN

Stad/luchthaven
Verfijn >